Majstrovstvá Európy, ktoré sa mali pôvodne odohrať v Zuberci nás opäť raz po roku zaviedli do talianskeho Malga Millegrobbe. Tunajšie trate sme už dôkladne poznali, aj keď nás čakalo niekoľko drobných zmien. Po vydarenej príprave sme však mali veľké ambície.

Prvý deň majstrovstiev sme obaja absolvovali 14 kilometrovú trať. Pre Lenku to bolo dvojnásobné predĺženie oproti minulému roku. Obstáli sme však obaja viac ako dobre – Patrik držal medzi mužmi 2. miesto a Lenka medzi ženami 1. miesto.

Druhý deň žiadnu zmenu nepriniesol a obaja sme svoje náskoky navýšili. Rozhodnúť teda mal záverečný tretí deň. Ten nám však veľmi neprial, počasie na štarte sa nám výrazne zmenilo oproti počasiu počas skúšania lyží a tak nás čakalo veľké trápenie. Lenka s Hookym obstáli výborne a napriek brzdiacim lyžiam vybehali 1. miesto a titul Majstrov Európy v ženskej kategórii Skijoringu. Patrik mal však smolu a napriek peknému výkonu však s Amorom stratili 2. miesto a skončili na 3. mieste v mužskej kategórii.

Tento pretek bol pre nás nakoniec posledným v zimnej sezóne 2017/18. Týmto by sme sa chceli poďakovať našim štvornohým pomocníkom a našim partnerom, už teraz sa tešíme na ďalší rok.

GALÉRIA: