Po úspešných Majstrovstvách sveta FISTC v Millegrobbe sme o týždeň uzatvárali zimnú sezónu 2018/19 v nemeckom Haidmühle na Majstrovstvách sveta federácie WSA. Trate pre nás boli úplnou novinkou, rovinatý profil však nepatrí medzi naše obľúbené a tak sme vedeli, že nás čaká veľká výzva.

Prvý deň majstrovstiev poznačili vysoké teploty a dážď. Trate boli v mäkkom snehu o to náročnejšie. Patrik sa umiestnil na 2. mieste so zhruba 15 sekundovým náskokom na tretieho pretekára. Lenka zaznamenala smolný deň, keď bohužiaľ v jednej klesajúcej sekcii po preborení lyže spadla a zlomila špičku lyže. Do cieľa teda musela prísť pešo, v preteku však mohla pokračovať aj ďalšie dni.

Sobotu sme zvládli našťastie už bez problémov, Patrik niečo stratil, ostal však na druhom mieste. Lenka po prvom smolnom dni zvládla ten druhý bez komplikácií a umiestnila sa na treťom mieste v svojej kategórii. Posledný deň majstrovstiev teda sľuboval náročné preteky. Patrik s Amorom do toho dali všetko a po rýchlom behu na zľadovatelej trati obsadili 2. miesto a titul Vicemajstrov sveta WSA 2019. Lenka a Hooky podali tiež výborný výkon a skončili tiež na 2. mieste v svojej kategórii!

Sezóna 2018/19 patrila medzi naše najúspešnejšie! Ďakujeme našim partnerom, lebo aj vďaka ich pomoci sa nám darilo dosahovať úspechy. Už teraz sa tešíme na nové výzvy, ktoré nám prinesie sezóna 2019/20.

GALÉRIA: