Majstrovské preteky federácie FISTC sa rovnako ako posledné dva roky odohrali v talianskej lokalite Millegrobbe. Tentokrát opäť s prívlastkom Majstrovstvá sveta. Miestne trate poznáme už viac ako dobre a preto sme boli viac ako pripravený na miestne podmienky. Na trati nás čakalo niekoľko drobných zmien, Patrik opäť štartoval na 12-kilometrovej trati, Lenku čakalo 7 kilometrov.

Snehové podmienky v stredisku však neboli zďaleka ľahké. Teplé počasie zapríčinilo, že sneh sa nám doslova topil pred očami. Počas našich štartov, ktoré boli skoro ráno, bol sneh ešte výrazne primrznutý, neskôr počas dňa sa však topil. Prvý deň pretekov sme začali priaznivo – Patrik s Amorom viedli svoju kategóriu s 12 sekundovým náskokom a Lenka s Hookym boli v svojej kategórii na druhom mieste s nie veľkou stratou na prvé miesto.

Druhý deň pretekov sa ukázal ako najdôležitejší. Patrik s Amorom zvýšili svoj náskok o viac ako minútu a Lenka s Hookym si upevnili druhé miesto medzi ženami. Posledný deň pretekov Patrik s Amorom síce niekoľko sekúnd stratili, stále však o viac ako minútu získali 1. miesto a spolu s nim titul Majstrov sveta FISTC 2019! Lenka s Hookym v svojom najrýchlejšom čase z celých troch dní získali 2. miesto a titul Vicemajstrov sveta FISTC medzi ženami!

GALÉRIA: