Na majstrovstvá Európy WSA v nemeckom Inzell-i sme pricestovali vo štvrtok za krásneho slnečného počasia. Po vybavení všetkých potrebných predštartových povinností sme si ešte stihli prejsť časť trate, aby sme boli na ďalšie dni dobre pripravený. Celú situáciu okolo pretekov však komplikovalo náhle oteplenie, vďaka ktorému nebolo isté či sa podarí odštartovať všetky 3 dni.

V piatok sme sa dostali na štart krátko po 8:30, keďže kategórie Skijoringu štartovali ako prvé. Medzi ženami obsadila Lenka s Hookym po veľmi peknom výkone 3. miesto. Medzi mužmi obsadil Patrik s Amorom 2. miesto a tak sme po prvom dni boli obaja spokojní s výsledkami v nabitej konkurencii.

Druhý deň na zľadovatelých tratiach bol najmä pre psov náročný a tu sme mali aj svoj diel smoly. Lenka obsadila 4. miesto a Patrik síce udržal 2. miesto, no veľmi tesne pred ruským pretekárom na 3. mieste. Po večernom daždi bolo otázne, či sa bude štartovať aj v tretí deň a na akej dĺžke tratí.

Napriek nočnému dažďu sa pretekalo aj tretí deň, no na ešte viac zľadovatelom povrchu. Psíky štartovali tretí deň v papučkách, nakoľko sme nechceli riskovať zranenie. Medzi ženami obsadila Lenka s Hookym nakoniec 5. miesto po náročnom boji na ľade. V mužskej kategórii vybojoval striebro Patrik s Amorom, po tom, čo sa im podarilo zajazdiť najrýchlejší čas 3. dňa.

Do konca sezóny nás teda čaká ešte 2. ročník Bordovického sprintu a týždeň na to MS FISTC v Talianskom Millegrobbe. Držte nám palce!

FOTOGALÉRIA: