Z majstrovstiev sveta sme mali od začiatku rozpačité pocity. Informácie od domácich pretekárov o vytrvalých dažďoch a hlbokom blate na trati nás mierne odstrašovali. Keď však na miesto prišli naši pretekári a informovali nás o tom, že sa nevedia dostať na stake-out kvôli bahnu, náš nepríjemný pocit iba narastal.

Vo štvrtok v deň nášho príchodu však bolo všetko aspoň trochu preschnuté a dalo sa pohybovať bez rizika zapadnutia. Niekoľko krát sme si prešli trať, aby sme mali čo najlepšiu predstavu o prejazde problematických miest.

Foto: Pavel Slezák

Prvý štart nás čakal v piatok po 14:00. Mierne preschnutá trať a príjemná teplota, OK to sa dá. Zvládli sme to celkom dobre, Patrik s Amorom obsadili v nabitej kategórii 3. miesto, Lenka s Hookym medzi ženami 6. miesto.

Sobotu sme mali voľnú, takže sme mohli regenerovať. Celodenný dážď nás však naozaj nepotešil a s obavami sme čakali na nedeľu.

Foto: Pavel Slezák

Tá bola plná prekvapení. Patrik s Amorom bojovali o medailu a bola to poriadna bitka. Najprv ich dobehol francúzsky pretekár, potom dobiehali strieborného pretekára z Litvy, odpútali sa od francúza, ale predtým ako stihli dobehnúť pretekára pred sebou, porúčali sa k zemi. Tento pád ich stál cenné sekundy a po nahodení spadnutej reťaze bolo 2. miesto preč. Do cieľa však prišli na krásnom 3. mieste! Lenka s Hookym s traťou bojovali a aj po niekoľkých nepríjemných pádoch v blate mali pred sebou pretekárku na vyššej pozícii. Nakoniec však do cieľa prišli na 6. mieste.

Majstrovstvá sveta sme teda v prvom rade úspešne prežili. Sme radi že sa podarilo vybojovať aj medailu a taktiež že sezóna nám dopadla celkovo úspešne.

Ďakujeme našim partnerom, ktorí nám pomáhajú na ceste za úspechmi.

GALÉRIA: