VÉNEK: Na záver jesennej časti sezóny sa nám dostalo pocty reprezentovať Slovensko na majstrovstvách Európy federácie FISTC v maďarskom Véneku. Po príchode do dejiska šampionátu nás privítalo príjemné počasie a teploty okolo 10°C. Po absolvovaní veterinárnej kontroly a prezentácie sme sa spolu s ďalšími účastníkmi ME zúčastnili na otváracom ceremoniály. Maďarskí organizátori zaujali ohnivou šou a po jej skončení otvoril európsky šampionát svojím príhovorom prezident FISTC Mannato.

8832

Prvý deň ME bol taktiež slnečný čo iba gradovalo dobrú náladu panujúcu v Slovenskom tábore. Na štart sme sa dostali až okolo pol druhej, takže sme si ešte dôkladne stihli prezrieť niekotré pasáže trate. Tá bola rovinatá, s nieľkými zdvihmi a úsekmi náročnými pre psy na sústredenie. Prvý štartoval Patrik, a po dobrom výkone preťal cieľovú pásku na 2. mieste v čase 10 minút aj 57 sekúnd. Zaujímavosťou bolo, že mužskú kategóriu Bikejoringu mali od začiatku v svojej réžii Slovenský reprezentanti. Lenka sa na štart dostala o polhodinu neskôr a napriek citelnej nevýhode zapríčinenej absenciou chorého Hookyho s požičanou fenkou Mayou vybojovala 8. miesto.

8866

Druhý deň nás čakala náročná úloha v podobe snahy o vylepšenie našich pozícií v celkovom poradí. Na štart sa opäť dostali prví muži, zhruba polhodiny skôr ako v prvý deň. Do zamračeného dňa vyštartoval Patrik z 2. miesta, no na trati sa im s Amorom moc nedarilo a dosiahli až tretí najrýchlejší čas v svojej kategórii, čo ich odsunulo v celkovom hodnotení na 3. miesto so stratou 8 sekúnd na druhého. Lenke sa taktiež veľmi nedarilo a po niekoľkých komplikáciách síce udržali 8. miesto no ich náskok sa zredukoval o polovicu.

8884

Posledný deň šampionátu z nás a našich štvornohých parťákov na trati vytiahol posledné kúsky energie. Patrik s Amorom zajazdili síce druhý najlepší čas dňa a svoj najlepší na šampionáte, no napriek tomu to nestačilo a so stratou dvoch sekúnd celkovo na druhého pretekára obsadili 3. miesto. Napriek tomu že neskrýval rozčarovanie, bol spokojný s výkonom ktorý spolu s Amorom podali hlavne v posledný deň preteku. Lenka 4.8 kilometra dlhú trať zvládla o minútu rýchlejšie ako v druhý deň a zabezpečila si tým celkovo 8. miesto v svojej kategórii. Napriek tomu, že pre jej mladú fenku Mayu to bol prvý šampionát, Lenka v nej vidí potenciál.

DSCN2132

Na vyhodnotení pretekov si naši reprezentanti prebrali svoje zaslúžene vybojované ceny a uzatvorili ďalší úspešný šampionát. Úspešný bol aj pre celú Slovenskú výpravu, ktorá spolu nazbierala 11 cenných kovov.

VÝSLEDKY:

Bikejoring muži 1:

1. Igor Štefan (SVK)

2. Roman Reistetter (SVK)

3. Patrik Lučanský (SVK)

Bikejoring ženy 1:

1. Sixtine Roussel (FRA)

2. Evgeniya Silicheva (RUS)

3. Evgeniya Bogdanova (RUS)

8. Lenka Bičkošová (SVK)

Na záver sa chceme poďakovať našim sponzorom Dema bicycles a ManMat za podporu v jesennej časti sezóny a ďakujeme že aj vďaka Vám môžeme dosahovať lepšie výsledky!