SPIŠSKÁ NOVÁ VES:        Týždeň po pretekoch v Mošovciach sme sa zúčastnili 2. kola slovenského poháru v Spišskej Novej Vsi, so štatútom majstrovstiev Slovenska a zaradenom tiež do svetového pohára IFSS. V mieste konania pretekov nás privítali teploty okolo 3 stupňov Celzia a sychravé počasie. Prvý deň pre nás nezačal veľmi šťastne a obaja sme nezvladli technicku pasaz v polke trati plnu blata a tak sme obsadili 3. miesto Patrik a 2. miesto Lenka.

Do druhého dňa sme vstupovali s nádejami na vylepšenie našich pozícií v celkovom hodnotení. Patrikovi sa to podarilo, po zvládnutí náročných pasáži stiahol 26 sekundový náskok a dostal sa na druhé miesto v svojej kategórii. Po smole, ktorá ho sprevádzala na Spišskej trati od minulého roku sa teda dočkal zadosťučinenia. Lenka to mala komplikovanejšie, opäť štartovala s požičanou fenkou, nakoľko jej pes Hooky je už dlhšiu dobu chorý a pravdepodobne vynechá zbytok sezóny. Fenka (Hookyho sestra) nie je zvyknutá pretekať sama, čo sa odrazilo na jej výkone.

V celkovom zúčtovaní sme teda obaja obsadili druhé miesta, čo v nás zanechalo spokojnosť. Preteky v Spišskej Novej Vsi boli taktiež výborne zvládnuté po organizačnej stránke. Tešíme sa na ďalšie merania síl počas prípravy na majstrovstvá Európy v maďarskom Veneku.