MOŠOVCE:    Konečne sme sa dočkali toľko očakávaného začiatku sezóny 2014/15. Prvé preteky boli naše domáce, konajúce sa v Mošovciach pod záštitou Musher klubu Lučenec, do ktorého patríme. Hoci nie všetky časti prípravy sa nám podarili tak ako by sme si priali, očakávania boli aj tak veľké. Samozrejme, keďže posledné 2 roky sme dokázali vyhrať mužskú a ženskú kategóriu našej hlavnej jesennej disciplíny Bikejoring.

Sobota ráno priniesla pretekárom náročnú a blatistú trať s niekoľkými technickými pasážami. Ako prvý sa na štart postavil Patrik Lučanský. Na drobné technické problémy doplatil asi 100 metrov po štarte keď sa psík Amor rozhodol nazrieť do cieľovej rovinky, našťastie z toho ale žiadny závažnejší problém nebol a okrem drobného spomalenia mohli plynule pokračovať ďalej. Úspešne zdolali úseky blata a koreňov, no tesne pod vrcholom stúpania pri obiehaní Maďarského pretekára stratili niekoľko sekúnd. Lenka Bičkošová štartovala s požičanou fenkou. Napriek tomu, že to boli pre fenku prvé preteky, úspešne zvládli prísť do cieľa. Po sobote sme teda figurovali na 2. (Patrik) a 3. (Lenka) mieste v kategóriách. Obzvlášť tesné to bolo medzi mužmi, keďže Patrik zaostával 1 sekundu za prvým Igorom Štefanom a pretekár na 3. mieste bol za nim 2 sekundy.

Nedelné ráno bolo chladnejšie a zahalené do hmly. Naše očakávania smerovali samozrejme k vylepšeniu našich štartových pozícií. Patrik opäť štartoval ako prvý, no napriek tomu že na trati podali s Amorom výborný výkon, nakoniec obsadil v celkovom účtovaní 2. miesto. Lenka mala druhý deň menšiu nehodu, nezhoda s fenkou Chelsea zapríčinila jej pád z bicykla, čo ju stálo cenné sekundy. Podarilo sa jej ale udržať 3. miesto a tak sme začali sezónu medailami v oboch kategóriách. Obaja si odnášame cenné skúsenosti a získavame o to väčšiu motiváciu na ďalšie jesenné preteky a v príprave na ME vo Veneku (HUN).