Prvý vrchol sezóny v talianskom Selvazzano Dentro máme úspešne za sebou!

Na miesto pretekov sme prišli vo štvrtok po obede s cieľom vrátiť sa domov s medailami. Pred slávnostným otvorením sme si stihli prejsť trať, ktorá nás však veľmi nepotešila, keďže organizátori postavili prvé tri kilometre po štrku, prechode cez kovový most a následný 500 metrový asfaltový úsek. Keďže sme ju nepovažovali za veľmi bezpečnú pre psíkov, rozhodli sme sa pre použitie papučiek počas celej doby pretekov.

Prvý deň bol hektický. Naše štarty odložili pre vysokú teplotu najprv o hodinu, potom ich dočasne zrušili a nakoniec oznámili nový termín, o 3 hodiny neskôr oproti pôvodnému času. Tieto zmeny dali zabrať aj psíkom, aj páničkom. Po 15:00 sme však už konečne vyrazili na trať a po jej absolvovaní sme držali obaja priebežné 2. miesta v kategóriách.

Druhý deň bol už s nižšou teplotou a bez posúvania štartov. Psíky sa snažili, ale trať im naozaj veľmi nevoňala. Každopádne sme si udržali 2. miesta a navýšili odstup na pretekárov za nami.

Posledný deň sme zvládli na jednotku. Patrik s Amorom si bez väčších problémov udržali 2. miesto. Lenka zažila na trati komplikácie a po neplánovanom zastavení sa jej boj o 2. miesto sťažil. Do výkonu však dala všetko a nielen že sa jej podarilo 2. miesto obhájiť, ale ešte zvýšila odstup na 3. pretekárku v poradí z Dánska.

Posledný pretek OFF-SNOW sezóny, ktorý nás čaká sú budúcotýždňové MS v Poľsku.

GALÉRIA: