OTTENSCHLAG – Len pár dní po návrate z majstrovstiev Európy WSA sme vo štvrtok 17.11.2016 pricestovali do Rakúskeho mesta Ottenschlag na majstrovstvá Európy federácie FISTC. Slávnostné otvorenie vo večernom Ottenschlagu s uvítacím programom v miestnom zámku bolo rozhodne jedno z najkrajších, aké sme za svoju pretekársku kariéru zažili.

w_lucansky_1

Preteky boli trojdňové, s prvým štartom piatok tento krát neskoro po obede. Potešilo nás teplo a slnko, ktorého sme si predchádzajúce majstrovstvá veľa neužili. Prvý štartoval Patrik s Amorom, trať zvládli v rýchlom čase, napriek tomu že bola podobne štrková ako pred týždňom a o 0,2 sekundy po prvom dni viedli kategóriu Bikejoring medzi mužmi! Lenka s Hookym mali tiež rýchly štart a rovnako aj prejazd traťou. Po prejazde cieľom im ich výkon priniesol priebežnú 2. priečku a tak sme obaja končili deň s dobrými výhliadkami na pokračovanie šampionátu.

2

Sobota nás však mierne zabrzdila. Od rána pršal dážď a najviac sa samozrejme pustil pred našim štartom. Psíky sa opäť na tvrdom povrchu necítili moc dobre a tak sme obaja nabrali stratu na 1. miesta. Ostávalo už len dúfať že tretí deň sa nám ešte podarí zmeniť výsledky.

dsc_5553-1

V nedeľu mali Patrik s Amorom opäť problémy v prvej polovici trate, kde boli najviac štrkovité úseky, nepomohol ani fakt, že v druhej časti dosiahli vôbec svoj najrýchlejší čas. Definitívne tak obsadili pekné 2. miesto. Lenka s Hookym vyrovnali svoj čas z prvého dňa a udržali 2. miesto medzi ženami.

dsc_5583-1

Majstrovstvá Európy a spolu s nimi aj celú jesennú sezónu sme ukončili striebornými medailami a titulmi vicemajstrov Európy v bikejoringu pre rok 2016. Ďakujeme za podporu našim partnerom, aj vďaka ktorým sme mohli dosiahnúť tieto výsledky!

FOTOGALÉRIA: